Френският президент и германският канцлер са поискали от президента на

...
Френският президент и германският канцлер са поискали от президента на
Коментари Харесай

Макрон и Шолц искат освобождаване на пленниците от Азовстал

Френският президент и немският канцлер са поискали от президента на Русия да освободи украинските бойци от " Азовстал " в Мариупол , които бяха пленени от Русия. Това е била сред Макрон, Шолц и Путин съгласно известието на пресслужбите на водачите на трите страни, представено от BBC.

" Президентът на републиката и немският канцлер желаеха освобождението превърнати във военнопленници от съветските сили ", заяви френското президентство след телефонния диалог сред водачите.

Германското държавно управление съобщи, че Шолц и Макрон " са настояли за неотложно преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски ". Държавните глави също по този начин са призовали Путин да стартира " съществени директни диалози с украинския президент и да откри дипломатическо решение на спора ". Разговорът е траял 80 минути.

Интерпретацията на тематиките на диалога съществено.

Германският Bild написа, че 69-годишният президент Владимир Путин употребява украинските зърнени ресурси като оръжие против Запада и " той не се опасява даже от апетит... " И още - " Кремълският деспот шантажира двамата държавни глави: Русия е подготвена " за експорт на зърно без бариери " - само че единствено в случай че Западът смекчи глобите.

Между редовете се крие и ледената опасност на Путин : Ако не спрете да бойкотирате съветската стопанска система, ще оставим безчет хора в Северна Африка да гладуват. Тогава Европа може да се сблъска с нова бежанска вълна .

Защото страни като Тунис зависят от доставките от Украйна и Русия, с цел да изхранват популацията си. Но войските на Путин са блокирали най-малко 400 000 тона украинско зърно , а блокадата в Черно море води до това, че износът на до 30 милиона тона през украинските пристанища не може да бъде сбъднат. За тунизийците, които получават 80% от пшеницата си от Украйна, хлябът е по-скъп, в сравнение с е бил през последните 14 години. В Либия, Египет или Кения обстановката е също толкоз трагична.
 Кулеба: Русия се пробва да продаде зърно, откраднато от Украйна
Кулеба: Русия се пробва да продаде зърно, откраднато от Украйна

Урсула фон дер Лайен прикани Москва да отблокира на износа на пшеница в Украйна и да не го употребява като шантаж

В същото време в 80-минутния телефонен диалог кремълският деспот е предизвестил Макрон и Шолц да не не престават да доставят оръжие на Украйна. Тези доставки били рискови, защото биха рискували " в допълнение да дестабилизират обстановката и да изострят филантропичната рецесия ".

А с цел да предотврати тъкмо това, Путин единствено би трябвало да подреди на войските си да се изтеглят, заключава Bild.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР