Френският президент Еманюел Макрон заяви, че всички негови коментари относно

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че всички негови коментари относно
Коментари Харесай

Макрон: Коментарите ми за разполагането на войски в Украйна бяха добре обмислени


Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че всички негови мнения по отношение на войната сред Украйна и Русия са били деликатно премислени.

Държавният глава провокира вълна от реакции измежду западните водачи, като не изключи опцията за изпращане на западни войски в разкъсваната от войната страна.

На 26 февруари Макрон сподели, че би трябвало да се направи " всичко належащо ", с цел да се подсигурява провалянето на Русия след нахлуването ѝ в Украйна, като разтревожи няколко европейски съдружници, в това число Германия.

" Това са задоволително съществени въпроси; всяка една от думите, които споделям по този въпрос, е претеглена, премислена и премерена ", съобщи Макрон, като отхвърли да разяснява повече.

Френският президент съобщи след конференцията на европейските водачи, че въпреки да няма " консенсус " по отношение на изпращането на западни сухопътни войски в Украйна, " нищо не би трябвало да се изключва ".

Повечето от европейските съдружници на Франция подчертаха, че няма да изпращат войски в Украйна, а френските представители също по този начин настояха, че възможни такива сили биха могли да бъдат изпратени за поддръжка на интервенции като неутрализиране на мини, а не за битка с съветските сили.

В явен отговор на Макрон съветският президент Владимир Путин съобщи в днешното си послание за положението на Русия, че " ние също разполагаме с оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия ", и предизвести за " действителен " риск от нуклеарна война. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР