Премиерът Димитър Главчев е възложил на Държавна агенция Национална сигурност“

...
Премиерът Димитър Главчев е възложил на Държавна агенция Национална сигурност“
Коментари Харесай

Главчев възложи на ДАНС проверка по казуса със Симеоновския лифт

Премиерът Димитър Главчев е упълномощил на Държавна организация „ Национална сигурност “ инспекция на обстоятелствата и събитията, довели до прекратяване на действието и на последното лифтово оборудване в Национален парк „ Витоша “. Информацията е от пресцентъра на Министерски съвет.

В писмото си до ДАНС министър-председателят подчертава върху необятното публично неодобрение по проблема. Със прекъсването на последния работещ кабинков въжен превоз пораждат въпроси във връзка с екологичната и транспортната сигурност на района, както и по отношение на качеството на живота и здравето на жителите, акцентира още министър председателят.

С оглед на функционалностите, регламентирани в член 2 от Закона за ДАНС, министър-председателят Димитър Главчев разпорежда на Агенцията да извърши инспекция и да го уведомява от време на време за резултатите от нея, се споделя още в известието.

 

Свикваме два изключителни съвещания на СОС - на 23 май от 10:00 ч. по отношение на събитията София да остане без лифтове, а идващото ще бъде в същия ден от 12:00 ч. - за реорганизацията по бул. " Патриарх Евтимий ". Това съобщи по-рано през днешния ден ръководителят на СОС и общински консултант от ПП-ДБ-СС Цветомир Петров.

“За нас е извънредно значимо да стане ясно кой е виновен за обстановката да няма лифтове в София. Искаме да участват някогашните кметове Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, при които се е подписал приватизационният контракт за Симеоновския въжен превоз в столицата ”, изиска Борис Бонев от “Спаси София ”.

Относно реорганизацията на бул. Патриарх Евтимий и прилежащите такива Столична община през днешния ден ще апелира решението на административния съд по прекратяване на реорганизацията на придвижването. “Наблюдаваме една притеснителна интерпретация на съда кое е законно и не. В рамките на пълномощията на кмета на Столична община са се направили измененията по булеварда ”, счита Бонев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР