Украинските войски все още контролират около 60% от Вовчанск. Такава

...
Украинските войски все още контролират около 60% от Вовчанск. Такава
Коментари Харесай

Украйна контролира около 60% от Вовчанск, Русия е превзела село Билохоривка

Украинските войски към момента управляват към 60% от Вовчанск. Такава е оценката на публични лица, съобщи " Ройтерс ". Ако Москва превземе Вовчанск, това ще бъде най-значимата подеба за Русия , откогато се отвори нов фронт в северната част на района на Харков по-рано този месец.

От своя страна съветските военни оповестиха, че са поели цялостен надзор над селището Билохоривка в Луганска област и са заели по-добри позиции в региона. Луганска област се намира до Харковска.

В изказване съветското министерство на защитата сподели, че неговите сили също са взели участие в яростни конфликти в региона на Харков покрай Вовчанск, Старица и Глибоке, където са отблъснали две контраатаки.

Роман Семенуха , заместник-губернаторът на Харковска област, сподели по националната телевизия, че руснаците не престават да се пробват, изключително във Вовчанск, да изтласкат украинските въоръжени сили от града. " Около 60% от града се управлява от украинските въоръжени сили, което значи, че офанзивите не стопират " , добави той.

Областният шеф Олег Синегубов изясни, че фронтовата линия в този момент минава по река Вовча, която пресича града. Същи по този начин съобщи, че проектът на съветските войнски за бързо завладяване на северната част на района се е провалил.

Миналата седмица началникът на полицията във Вовчанск сподели, че съветските сили са заели позиции в града и назова обстановката " извънредно сложна ".

Настъплението на Русия в региона на Харков с офанзиви в регионите на Вовчанск и с. Липци принуди Украйна да изпрати подкрепления, като това разпръсна войските й на над 1000 км фронтова линия на изток и юг.

Генералният щаб на Украйна съобщи, че неговите сили са отблъснали съветските офанзиви покрай село Старица, което се намира на 5 км от границата с Русия, до момента в който някои от частите на Киев се концентрираха за подсилване на отбранителните позиции в региона.

Заместник-губернаторът на Харковска област заяви, че локалните управляващи са евакуирали към 10 500 души от граничните региони от 10 май, когато Русия стартира нахлуване над Харковска област.

Припомняме, че на 17 май, по време на визитата си в Китай, съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва няма проекти да превземе Харков " сега ", като посочи, че сухопътна атака в североизточната част на Украйна е за да се спре трансграничния обстрел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР