Френският президент Еманюел Макрон се надява обхванали страната заради спорната

...
Френският президент Еманюел Макрон се надява обхванали страната заради спорната
Коментари Харесай

Макрон защити справедливата и отговорна пенсионна реформа

Френският президент Еманюел Макрон се надява обхванали страната поради противоречивата му самодейност за пенсионна промяна, да се проведат без принуждение , оповестява " Франс прес ".

В изявление след на върха в Барселона той отбрани препоръчаните промени като " обективни и виновни ".

Макрон обаче изрази вяра демонстрациите да протекат " без ексцесии, принуждение или опустошения " и акцентира, че извънредно непопулярната промяна е " демократично препоръчана и утвърдена ".

Френският водач акцентира " решимостта " на своето държавно управление да подсигурява, че промяната е изпълнена по метод, който е " на първо място обективен и виновен ".
 Дългият път на Еманюел Макрон към пенсионната промяна
Дългият път на Еманюел Макрон към пенсионната промяна

Тя би трябвало да влезе в действие от 2023 година

Протестите бяха органицирани от френските синдикати, откакто предходната седмица държавното управление на Макрон разкри проекти за повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години. Проучвания обаче демонстрират, че на този ход се опълчват към 2/3 от обществото.

На фона на предизвестията за " пъклен " ден на митинги и опасенията, че демонстрациите могат да загрубеят, 10 000 служители на реда в цялата страна съблюдават за спазването на реда, като повече от 1/3 от тях са в столицата.

" Вярвам, че уредниците на демонстрациите ще подсигуряват, че тези законни прояви на митинг могат да се състоят без прекалено много неудобства за нашите съграждани и без ексцесии, принуждение или опустошения ", съобщи Макрон.
 Макрон решен да организира пенсионната промяна през 2023 година
Макрон решен да организира пенсионната промяна през 2023 година

Въпреки че непопулярните ограничения бяха отлагани

Организаторите се надяват, че всеобщото неодобрение ще принуди държавното управление да отстъпи. Десетки хиляди хора излязоха на митинг, а стачките блокираха публичния превоз и затвориха учебни заведения в цялата страна.

Последният опит на Макрон да прокара пенсионна промяна през 2019 година, която беше сложена на пауза по време на пандемията от ковид, провокира най-дългата транспортна стачка в Париж от десетилетия.

Френският водач уточни, че нуждата от пенсионна промяна е била ясно изложена преди месеци и проектите са били " демократично препоръчани и утвърдени ".

Промените ще се случат, безапелационен бе той.

" Ще го създадем - с почитание и в духа на разговор, само че с увереност и отговорност ".
 Със закани да спрат тока на депутати и милиардери французите излизат на национална стачка
Със закани да спрат тока на депутати и милиардери французите излизат на национална стачка

Засилва се недоволството против пенсионната промяна на Макрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР