Френският президент Еманюел Макрон призова международната общност да не показва

...
Френският президент Еманюел Макрон призова международната общност да не показва
Коментари Харесай

Макрон: Да не се проявява никаква слабост, никакъв дух на компромис спрямо Русия

Френският президент Еманюел Макрон прикани интернационалната общественост да не демонстрира " никаква уязвимост, никакъв дух на компромис " по отношение на Русия , съобщи Франс прес.

" Не можем да си позволим никаква уязвимост, никакъв дух на компромис, тъй като става въпрос за свободата на всички нас, за мира във всички елементи на света ", съобщи Макрон във видео послание към участниците на срещата на високо ниво на самодейността " Кримска платформа ", която сплотява главните страни, които поддържат Украйна. Срещата се състоя ден преди войната в Украйна да навлезе в седмия си месец.

Много страни от Африка и Азия водят политика на неутралитет след съветската инвазия в Украйна от 24 февруари и се въздържат да я осъдят. В Европа страни като Унгария също резервираха значимите си връзки с Русия, изключително в енергийния бранш.

Еманюел Макрон за следващ път прикани Русия " да спре военните дейности, да изтегли войските си от цялата украинска територия и да избере дипломацията, с цел да се построи още веднъж мир ".

Френският президент се обърна и към украинския си сътрудник Володимир Зеленски, като съобщи, че европейците са подготвени да поддържат и в бъдеще битката на Украйна. " Франция и Европейски Съюз дружно с многочислените съдружници и другари на Украйна вършим нужното, с цел да поддържаме вашата борба ", съобщи той. " Нашата увереност не се е трансформирала и ние сме подготвени да поддържаме тези старания във времето ", сподели още Еманюел Макрон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР