Френският президент Еманюел Макрон предложи днес отбраната й сигурността на

...
Френският президент Еманюел Макрон предложи днес отбраната й сигурността на
Коментари Харесай

Макрон поиска обща европейска армия, общ бюджет за отбрана и доктрина за действие

Френският президент Еманюел Макрон предложи през днешния ден защитата й сигурността на Европа да се укрепят посредством основаване на общи сили за интервенция, общ бюджет за защита и обща теория за деяние, съобщи Франс прес. В тирада в парижката Сорбона, в която огласи проектите си за промени в Европейския съюз, Макрон предложи да се сътвори eвропейска академия за разузнаване, с цел да се ускори взаимоотношението сред специфичните служби и обмена на информация в името на битката с тероризма, и европейска прокуратура, която да работи по каузи, свързани с терористична активност.

" Сигурността е основата на всяка политическа общественост ", а Европа е изправена пред двойно предизвикателство - последователното и неизбежно отдръпване на Съединени американски щати и терористичната опасност, означи френският държавен глава. Европа би трябвало да има независим потенциал за интервенция, допълващ този на НАТО, и да развие обща стратегическа просвета, добави той.

Според него до началото на идващото десетилетие Европа би трябвало да има общи сили за намеса, общ бюджет и теория за деяние. Макрон изиска също поетапно основаване на европейска гранична полиция, с цел да се подсигурява по-добро охраняване на границите, както и общи сили за гражданска отбрана за справяне с естествени бедствия, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Френският президент предложи да бъде основан Европейски офис за даването на леговище, с цел да се ускорят и хармонизират европейските миграционните процедури, както и стандарт на Европейски Съюз за персоналните документи за по-добро ръководене на миграционните потоци, показва Асошиейтед прес. Той желае също да има европейска стратегия за финансиране на консолидираното и образованието на бежанци.

Макрон предизвести за заплахите от антиимигрантския шовинизъм и съобщи, че те опонират на правилата на обща Европа, родена от нещастието на международните войни.

В речта си в парижкия университет президентът съобщи, че Европа е прекомерно слаба, прекомерно мудна и прекомерно неефикасна. Само тя обаче може да ни обезпечи потенциал за деяние пред огромните модерни провокации, посочи той.

Една по-уязвима Европа е изложена през днешния ден на вълните на глобализацията. Единственият път, който подсигурява бъдещето ни, е възобновяване на суверенна, единна и демократична Европа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР