Френският президент Еманюел Макрон обясни на министър-председателя на Австралия, че

...
Френският президент Еманюел Макрон обясни на министър-председателя на Австралия, че
Коментари Харесай

За първи път след скандала с подводниците Макрон говори с Морисън и топката е в полето на Австралия

Френският президент Еманюел Макрон изясни на министър-председателя на Австралия, че е нарушил доверието сред двете страни и че от Канбера зависи да възвърне връзките , оповестява Елисейският замък, представен от " Ройтерс " и ТАСС.

За първи път след абсурда с подводниците френският президент беседва с премиера на Австралия, Макрон организира телефонен диалог в четвъртък със Скот Морисън.

В диалога Макрон означи, че едностранното решение на Канбера да " прекъсне стратегическото партньорство " посредством отвод от контракта за подводница в интерес на различен план " подкопава връзките на доверие ".

От Елисейския замък означиха още, че в този момент би трябвало да се обърне най-голямо внимание на обстановката, в която се намират " френските компании и техните контрагенти , в това число австралийски ".

Австралия също би трябвало да " предложи съответни дейности , които да въплъщават волята на управляващите да преразгледат двустранните връзки и да продължат взаимните дейности в Индо-Тихоокеанския район ".
 Столтенберг: Пактът AUKUS не би трябвало да разцепва НАТО
Столтенберг: Пактът AUKUS не би трябвало да разцепва НАТО

Съветниците по национална сигурност от НАТО се срещнаха в Брюксел за усилване на възпирането и защитата

Няколко дни преди срещата на върха на Г-20 в Рим и 26-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP26) в Глазгоу, Макрон прикани Морисън да предприеме амбициозни ограничения, които да отговорят на проблемите с климата , съгласно изказване от администрацията на френския водач.

за сигурност - AUKUS.

Като част от съглашението, по-специално Австралия възнамерява да построи минимум осем атомни подводници по американски технологии, както и да преоборудва въоръжените си сили с американски крилати ракети .

Поради това Канбера скъса за доставка на подводници на стойност над 50 милиарда евро, заявявайки, че това към този момент не е в народен интерес на Австралия.

В отговор Франция упрекна австралийските управляващи в умишлена машинация и разкритикува дейностите на Вашингтон.
 Австралия и страните от Югоизточна Азия оповестиха нов стратегически пакт
Австралия и страните от Югоизточна Азия оповестиха нов стратегически пакт

Байдън подлага на критика Китай, Съединени американски щати със съдружници ще пазят свободата и демокрацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР