Френският президент Еманюел Макрон благодари на служебния канцлер на Германия

...
Френският президент Еманюел Макрон благодари на служебния канцлер на Германия
Коментари Харесай

Макрон с признателност към Меркел

Френският президент Еманюел Макрон благодари на служебния канцлер на Германия Ангела Меркел за това, че го е научила на доста, както и за всичко, което е направила за Европа.

„ Бих желал да ви благодаря, че ме научихте на толкоз доста... Благодаря ви, скъпа Ангела, за всичко, което сте създали за нашата Европа “, сподели Макрон в тирада във връзка награждаването на Меркел с Големия кръст на Почетния легион.

Президентът означи, че Меркел като канцлер е съдействала за запазването на единството на Европа, " макар всички разтърсвания ".

Макрон връчи на Меркел една от главните награди на Франция - Големия кръст на Ордена на Почетния легион. Макрон одобри Меркел с почести във френския лозаро-винарски район Бургундия. Това е последното посещаване на Меркел във Франция като немски канцлер.

Меркел остава краткотраен канцлер на Федерална република Германия до сформирането на нов кабинет. На 26 септември в Германия се организираха избори за Бундестага. В момента партиите водят договаряния за вероятно съставяне на коалиция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР