Френският национален железопътен оператор SNCF отмени плановете си за противоречиво

...
Френският национален железопътен оператор SNCF отмени плановете си за противоречиво
Коментари Харесай

Скъпо! Отмениха ремонт на гара в Париж

Френският народен железопътен оператор SNCF анулира проектите си за спорно възобновяване на най-натоварената в Европа жп гара Париж Гар дьо Нор, оповестява БГНЕС.

Ремонтът беше очакван като част от подготовката за Олимпийските игри през 2024 година

От SNCF обясниха решението с " недопустимо " превишаване на разноските. През юли основният реализатор на плана Ceetrus предизвести, че окончателната сметка ще бъде утроена от по-рано избраните 500 милиона евро.

Решението идва и откакто изпълнителят предизвести за " обилни " забавяния, което значи, че новата гара няма да бъде подготвена за Олимпиадата, както в началото беше планувано.

Дъщерното сдружение на SNCF, отговарящо за гарите, SNCF Gares & Connexions, упрекна Ceetrus в " сериозен неуспех " и приключи контракта.

Проектът имаше за цел да утрои размера на гарата, откъдето влаковете отпътуват за Амстердам, Брюксел и Лондон, както и по дестинации за Северна Франция.

SNCF съобщи, че ще извърши „ бърза акомодация “ на станцията, с цел да посрещне посетителите както за Световното състезание по ръгби през 2023 година, по този начин и за Олимпиадата година по-късно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР