Френският министър на здравеопазването Оливие Веран обяви смекчаване на приложенията

...
Френският министър на здравеопазването Оливие Веран обяви смекчаване на приложенията
Коментари Харесай

Притиснат от неспирни протести, Париж редактира здравния пропуск

Френският министър на опазването на здравето Оливие Веран разгласи намаляване на приложенията на здравния пропуск, който се вкарва от на следващия ден на доста места, съобщи Франс прес, като цитира изявление в днешния брой на в. " Паризиен ".

Вчера във Франция се организираха на съперниците на здравния пропуск. Полицията преброи 198 демонстрации из цялата страна, в които по публични данни са се присъединили повече от 240 000 души.

Здравният пропуск към този момент се изисква за посещаване на културни обекти от края на предишния месец, като е във формата на QR код, показващ приключена скица за имунизация, отрицателен тест за COVID-19, изработен преди най-вече 48 часа, или възобновяване след заболяването.

От понеделник, 9 август, ще се изисква подобен пропуск за навестяване на кафенета и заведения за хранене, при пътувания на огромни дистанции.

Законът задължава здравните служащи да е имунизират.

Какви са облекченията

Валидността на отрицателния тест на неимунизираните към този момент ще бъде 72 часа, разгласи министърът.

Освен това ще бъде допустимо да се правят независими проби, под надзора на здравен експерт, както и антигенни и PCR проби. Тяхната годност също ще бъде 72 часа, акцентира министър Веран.

Здравният пропуск няма да се изисква за посещаване на общопрактикуващ доктор, означи още той, само че в подмяна на това той ще се изисква в лечебните заведения, без това да бъде спънка за достъп до незабавни и нужни грижи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР