Френският милиардер Винсент Болор беше поставен под официално разследване от

...
Френският милиардер Винсент Болор беше поставен под официално разследване от
Коментари Харесай

Франция разследва милиардера Винсент Болор за корупция

Френският милиардер Винсент Болор беше подложен под публично следствие от арбитър във Франция по обвиняване в корупция, предава Би Би Си.

Разследването е по подозрения, че подразделението подразделение на компанията на Болор Bolloré Group - Havas, е подкрепило избирането на двама африкански президенти в подмяна на преференциални контракти в Западна Африка. 

По-рано Болор беше арестуван за разпит по-случая, а след това освободен. Това се случи дни откакто той се отдръпна като ръководител на медийната група Vivendi.

Разследващите във Франция в този момент ще изследват дали неговата рекламна организация Havas, която приндлежи на Bolloré Group, е предоставяла информационни услуги на ниски цени на президента на Гвинея и на президента на Тонго по време на изборите в тези страни през 2009 и 2010 година Смята се, че в подмяна компанията за логистика на групата Bolloré в Африка е получила лицензи да оперира пристанища за доставки в Конакри в Гвинея и Ломе в Того, откакто президентите са били определени. 

68-годишният Болор отхвърля изказванията. В изказване от компанията му показват, че публично ги отхвърлят и в този момент към този момент ще имат опция да се защитят по тези " безпочвени обвинявания ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР