Френският математик, механик, физик и философ от 17-ти век Блез

...
Френският математик, механик, физик и философ от 17-ти век Блез
Коментари Харесай

Методът на Паскал, с който да накарате хората да променят мнението си

 Блез-Паскал

Френският математик, монтьор, физик и мъдрец от 17-ти век Блез Паскал наподобява е имал гений и към психическата просвета. Факт е, че той е измислил най-ефективния метод да накара различен човек да промени решението си или безусловно да промени мнението си. Освен това той направил своето изобретение повече от три века преди психолозите да стартират да учат тази тематика.

Ето какво е написал Паскал:

„ Когато желаеме да разубедим някого, като потвърдим, че той надълбоко бърка, би трябвало да се придържаме към избрани тактики. Важно е да се разбере от какъв ъгъл гледа другият на обсъждания въпрос. Важно е да признаете, че в случай че погледнете нещата от неговия ъгъл, тогава той, несъмнено, е прав.

Човекът ще бъде удовлетворен от нашите думи, тъй като никой не обича да прави неточности. В същото време той също ще признае, че в действителност не е разгледал всички аспекти на въпроса и ще се замисли над тях.

Тоест ще реализираме това, че никой няма да остане афектиран: в края на краищата нито един човек в света не може да види безусловно всички страни. А фактът, че той е прав „ от личната си камбанария “ е, несъмнено, чистата истина.

„ Хората нормално се убеждават по-добре, изхождайки от причини, които са измислили сами, в сравнение с да постановат своите мисли “.

По-просто казано, Паскал предложил преди да не се съгласите с някого, първо да посочите къде е прав. И с цел да трансформират мнението си, хората би трябвало да бъдат водени към това. Направете го по подобен метод, че да решат, че те са стигнали независимо до тази мисъл (вашата мисъл).

Артър Маркман, професор по логика на психиката в Тексаския университет, е склонен с Паскал, той изяснява:

„ И по този начин, с цел да накарате някой да промени решението си, първата стъпка е да го уверите, че е… безусловно прав. Така ще успокоите индивида и ще извършите невероятно упоритото отменяне на всевъзможни причини. Защото, в случай че незабавно стартира да ви увещавам, че грешите, тогава първата реакция ще бъде: „ Не желая и няма да подпомагам с този човек. “

Но в случай че стартира диалога с думите: „ Съгласен съм, вашите мнения са доста скъпи и рационални. Вярвам, че човек не може да не се съгласи с това “, тогава ще дам сигнал на другата страна, че е допустимо да ми сътрудничи. И по-късно към този момент можете да изразявате мислите си, които имат доста огромен късмет да станат „ ваши общи “.

Маркман акцентира, че събеседникът би трябвало да е сигурен, че никой не го е принудил да промени решението си.

В края на краищата, в случай че имате някаква концепция, вие сами сте стигнали до нея и се гордеете с нея, тогава безусловно не желаете да я променяте за някоя непозната. Да кажеш „ Ще трансформира вярванията си, опирайки се на твоя престиж “ е по силите на единици.

С други думи, в случай че желаете да накарате някой да промени решението си, използвайте тайната, открита преди 350 години от великия академик и, наподобява, един от първите психолози – Блез Паскал.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР