Френският Конвой на свободата на противниците на ваксинационния сертификат достигна

...
Френският Конвой на свободата на противниците на ваксинационния сертификат достигна
Коментари Харесай

Конвоят влезе в Париж! Гонят с газ хората от „Шанз Елизе“

Френският " Конвой на свободата " на съперниците на имунизационния документ доближи до Париж макар експлицитната възбрана на полицията, която възпира протестиращите да навлязат в столицата, оповестява Ройтерс.

Малко откакто конвоят влезе в столицата, полицията употребява сълзотворен газ против участниците в него на бул. " Шанз Елизе ", където се намира и Триумфалната арка.

Стотиците коли, каравани и камионетки, които от през вчерашния ден се стичат към столицата по канадския образец, са толкоз разнородни, колкото и настояванията, означават осведомителните организации. Освен от ограниченията мнозина се оплакват и от поскъпналата сила и обедняването.

7000 служители на реда са мобилизирани, от сутринта те са раздали стотици санкции и управляват главните пътни артерии. „ Полицията стопира дейностите на няколко конвоя “, заяви по-рано в Туитър полицейската префектура на Париж, като показва, че са били формирани са общо 201 протокола за нарушавания.

" Над 450 коли на протестиращи бяха арестувани в региона на парижкото предградие Сен-Клу ", допълват от полицията. Над 50 коли са арестувани в други покрайнини на френската столица.

Снощи в изявление за изданието „ Уест Франс “ президентът Макрон приканва към успокоение и групова доброжелателност, като твърди, че схваща преумората и отчаянието.

По-твърдо се изрече пред националната телевизия министър председателят Жан Кастекс. " Правото на митинги и изложение на мнение е обезпечено от Конституцията...  Правото да се блокират пътища и да се пречи на придвижването - не! “, отсече той.

Протестиращите обаче желаят да се насочат към Брюксел за общоевропейска акция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР