Френският хранителен гигант Danone взе решение за партньорство със стартиращата

...
Френският хранителен гигант Danone взе решение за партньорство със стартиращата
Коментари Харесай

Danone залага на тъмната материя на растителното царство“

Френският хранителен колос Danone взе решение за партньорство със започващата компания Brightseed за проучване на растителни молекули благодарение на изкуствен интелект. Тези молекули са директно свързани с човешкото здраве, написа Bloomberg.

Партньорството на Danone с Brightseed е в звук с модерното придвижване „ Храна като лекарство “, което се стреми да комбинира фармакологията (изследване на резултатите на медикаментите върху тялото), храненето и устойчивостта на околната среда.

Движението набира скорост, защото засегнатите от ковид консуматори стават все по-внимателни към здравето си, и растителните храни стават все по-популярни.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Бъдещето на производството на месо наподобява се крие на рафто...

Тригодишното партньорство с Brightseed ще разреши на компанията да научи повече за растенията от прибиране на реколтата до чинията на масата.

Според Brightseed в този момент обособени молекули могат да бъдат включени в храната, а това изцяло да промени метода ни на развъждане и обработка на зеленчуците и плодовете.

Клинични изпитвания, обаче, към момента не са извършени.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Danone освободи от служба изпълнителния си шеф, ход, който последва месеци на недоволства от ч...

Начинаещата компания, която е събрала към този момент към 52 милиона $, ще сътвори най -голямата в света библиотека от растителни съединения, сплотяваща неразучени до момента биоактивни субстанции. Авторите на концепцията ги назовават ​​„ Тъмната материя на растителното царство “.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР