Френският филм, който ще открие фестивала в Кан на 17

...
Френският филм, който ще открие фестивала в Кан на 17
Коментари Харесай

Филмът, откриващ Кан, смени името си заради путинското Z

Френският филм, който ще открие фестивала в Кан на 17 май, смени заглавието си. Зомби историята се споделяше " Z (като Z) ", само че режисьорът Мишел Азанависиюс реши, че това име носи прекомерно неприятни конотации поради войната в Украйна. Заради путинската агитация буквата Z от време на време е наричана " новата свастика ". След като режисьорът и фестивалната администрация получиха писма от Украинския институт (държавна организация, чиято цел е да разпространява украинската просвета по света), заглавието бе заменено, пишат френските медии.

Новото име на кино лентата на френски ще е Coupe, а в изявлении Азанависиюс съобщи, че е решил да го промени поради " символната тежест, която буквата Z е придобила ", откакто той е приключил кино лентата си. Първоначалната концепция е заглавието да бъде смешно, само че " то към този момент не е и не го претърпявам ", написа френският режисьор. " Филмът ми е основан да носи наслада и при никакви условия не бих желал да бъде свързван директно или индиректно с тази война ". В писмото той изрази и поддръжката си към украинския народ.

Мишел Азанависиюс е знаменит с " Артистът " от 2011 година, който завоюва пет награди " Оскар ", в това число за най-хубав режисьор и най-хубав филм на годината. Немият филм-обяснение в обич към остарялото кино бе с присъединяване на актрисата и негова брачна половинка Беренис Бежо, която взе участие и в Coupe (заедно с Ромен Дюри и Матилда Луц). Международното заглавие на премиернана лента остава Final Cut. Филмът ще открие 75-ото юбилейно издание на най-престижния кино фестивал в Европа. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР