Френският автомобилостроителен концерн Рено възнамерява да повиши доходността си, като

...
Френският автомобилостроителен концерн Рено възнамерява да повиши доходността си, като
Коментари Харесай

Рено ще създаде специална компания за производство на електромобили

Френският автомобилостроителен тръст " Рено " има намерение да увеличи доходността си, като раздели бизнеса си, на произвеждане на електрически автомобили и на коли с мотори с вътрешно горене.

От " Рено " оповестяват, че се възнамерява основаването на обособена компания, наречена Ampere, която ще се специализира в производството на електрически автомобили и създаването на програмен продукт за тях, написа Investing.com.

Планира се акциите на автомобилостроителя да бъдат пуснати на фондовата борса през втората половина на идната година, според от пазарните условия. В същото време, Renault има намерение да резервира контролния пакет акции в Ampere.

Чрез преструктуриране на интервенциите си, " Рено " цели да реализира по-висока оперативна облага през идващите години.

Компанията се стреми към доходност от над 8% през 2025 година, и над 10% - през 2030 година. Преди, целевото равнище за 2025 година беше най-малко 5% доходност. Автомобилостроителят удостовери и прогнозата си за доходност за настоящата година - над 5%.

Освен това, " Рено " разгласи подписването на споразумение с китайската Zhejiang Geely Holding Group Co. за основаването на взаимно дружество, което ще създава хибридни силови елементи и силови елементи с мотори с вътрешно горене. Двете компании ще имат по 50% от взаимното дружество. Планира в идващите години основаването на 17 завода и 5 проучвателен центъра с общо към 19 хиляди служащи и чиновници.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР