Френските спасителни екипи успяха да извадят от Сена заседналата белуга.По

...
Френските спасителни екипи успяха да извадят от Сена заседналата белуга.По
Коментари Харесай

600 души изваждаха заседналата белуга от Сена

Френските избавителни екипи съумяха да извадят от Сена заседналата белуга.

По време на интервенцията, която завърши рано сряда заран, съвсем 800-килограмовия морски бозайник бе изваден от водата със специфична мрежа, изтеглена от кран.



Белугата няма незабавно да бъде пусната в морето. Ще и бъдат направени прегледи, с цел да се откри здравословното и положение.

“Очакваме резултатите от кръвния тест и ултразвука, като според от тях ще бъде взето решение дали ще поеме към морето или не”, изясни високопоставената полицейска служителка Изабел Дорлиа-Пузе, ръководеща избавителната интервенция.



Установено е, че бозайникът е мъжки. Той е изгубил е много от тежестта си по време на пребиваването си във водите на река Сена и има няколко рани по тялото си.

Ако резултатите от прегледите разрешават, белугата ще бъде превозена в хладилен камион към брега, като първо ще бъде пусната в басейн със солена вода, а след тридневно наблюдаване и в намерено море.



Спасителната интервенция е траяла “по-дълго от очакваното”, обясниха уредниците. Включили са се към 60 души – водолази, пожарникари, жандармеристи, зоолози, ветеринари.

Белугата бе видяна за първи път на 2 август. Тя беше снимана в светлозелените води на реката сред Париж и Руан в Нормандия, десетки километри във вътрешността в сушата от морето.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР