Френски експерти, кулинарният журналист и писателка Тифен Кампе и директорът

...
Френски експерти, кулинарният журналист и писателка Тифен Кампе и директорът
Коментари Харесай

С този трик винаги ще приготвяте уникално вкусна паста

Френски специалисти, кулинарният публицист и писателка Тифен Кампе и шефът на Международния център за молекулярна гастрономия AgroParisTech-INRA Ерве Тис , описаха пред “Льо Фигаро ” за най-често срещаните неточности при приготвянето на паста.

Както е маркирано в публикацията, изцяло неправилно е да се мисли, че приготвянето на паста е толкоз елементарно, колкото и обелването на крушите. Първата и най-често срещана неточност е прибавянето на зехтин. Този артикул не се смесва с водата и се издига на повърхността, тъй че няма смисъл да го добавяте.

Тайната да не се залепи пастата е в размера на тенджерата. Грешка е потреблението на прекомерно дребна тенджера. " Сварете пастата в доста вода: повече от един и половина литра на 100 грама паста ", сподели Кампе.
Не си и помисляйте да изхвърляте сока от киселите краставички
Пържолите са едно от най-предпочитаните месни ястия у нас, само че приготвянето им изисква някои тънкости. Сокът от кисели краставички е лес...

Друга неточност е да пропуснем да разбъркаме пастата, както първоначално, по този начин и по време на варенето. В същото време специалистите показаха, че не е належащо непрекъснато да разбъркваме пастата, задоволително е да се прави понякога.

Друга " груба " неточност е да не чакате водата да заври. " Трябва да изчакате, до момента в който водата заври изцяло, преди да потопите пастата в нея. По този метод можете да спазите времето за готвене. В противоположен случай ще бъде мъчно да разберете по кое време пастата е подготвена ", обясява Кампе.

Освен това макароните не би трябвало да се посоляват в последния миг. Най-добре е да добавяте сол, когато поставите тенджерата на огъня. „ Тогава солта ще се разтвори хомогенно първо в горещата вода, а по-късно в пастата “, сподели тя.

Ерве Тис употребява бульон за приготовлението на пастата, а Тифен Кампе резервира малко от водата, в която е варила пастата за овкусяване на сосове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР