Френски астронавт съобщи за щетите от климатичните промени на Земята,

...
Френски астронавт съобщи за щетите от климатичните промени на Земята,
Коментари Харесай

Зловещо предупреждение: астронавт от МКС съобщи за климатичната катастрофа на Земята!

Френски астронавт заяви за вредите от климатичните промени на Земята, както се виждат от Космоса, като ги назова " тъжна панорама " в диалог с френския президент Еманюел Макрон, осведоми " Франс прес ".

Тома Песке, по време на второто си престояване на Международната галактическа станция (МКС), която обикаля към планетата, сподели на Макрон посредством видеовръзка, че разрушителното влияние на човешката активност става все по-видимо, даже от 400 километра разстояние, на колкото се намира МКС от Земята.

" За страдание това е по този начин, господин президент ", означи Песке и добави: " През илюминаторите на галактическата станция ясно виждаме крехкостта на Земята. Виждаме нездравословните резултати от човешката активност, замърсяването на реките и замърсяването на въздуха. "

Той посочи, че астронавтите на станцията са следили " цели райони да горят, като в Канада. Видяхме Калифорния, покрита с облак пушек, видяхме пламъците с невъоръжено око ".

Подобни разрушения могат да се видят в Гърция и Южна Франция, уточни водачът, описвайки също " тъжната панорама на повтарящи се тропически стихии ".

Попитан от Макрон дали нещата са се трансформирали след първата задача на Песке през 2016 година, астронавтът уточни: " Да, метеорологичните феномени се форсират с тревожна скорост. "

Видимо изумен от това наблюдаване, Макрон резервира безмълвие за миг и по-късно настоя: " Трябва да ускорим нашите задължения и тяхното осъществяване доста повече. Това е задачата на COP26 ", означи той, визирайки провеждащата се сега конференция за климата под егидата на Организация на обединените нации.

Песке, астронавт от Европейската галактическа организация, е актуалният пълководец на МКС.

Той би трябвало да се завърне на Земята в идващите дни след втори шестмесечен престой на станцията, пет години след първото си престояване на МКС.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР