Френската верига супермаркети Carrefour обяви, че ще вложи 3 млрд.

...
Френската верига супермаркети Carrefour обяви, че ще вложи 3 млрд.
Коментари Харесай

Carrefour планира разрастване на електронната търговия

Френската верига супермаркети Carrefour разгласи, че ще вложи 3 милиарда евро в интервала 2022 - 2026 година, с цел да форсира развиването на цифровата си търговия. Това е основна част от новия стратегически проект на изпълнителния шеф на веригата Александър Бомпар, оповестява Reuters. Това е нарастване с 50% по отношение на правените до момента от компанията вложения в тази посока. В резултат на това веригата покачва общата си годишна капиталова цел до 1.7 милиарда евро.

Carrefour счита, че спомагателни вложения ще подкрепят веригата да утрои брутната стойност на стоките, които продава онлайн, до 10 милиарда евро през 2026 година Също по този начин тя чака онлайн търговията да ѝ донесе спомагателни 600 млн. евро оперативни доходи през 2026 година по отношение на 2021 година Веригата планува да вкара експресни доставки и новаторски технологии като " персонален покупател " (система за онлайн извършване на покупки, при която помощник закупува и доставя артикули на купувача). Също по този начин от веригата възнамеряват да подобрят опциите за рекламиране в своите уеб сайтове и мобилни приложения, както и да цифровизират финансовите си услуги.
Стратегическият проект
" Тъй като първият сполучлив проект за промяна е към своя край, в този момент желаеме да превърнем Carrefour, обичаен търговец с благоприятни условия за електронна търговия, в цифрова компания за търговия, която слага цифровите технологии и данните в центъра на всички свои интервенции и на модела си за основаване на стойност ", споделя Александър Бомпар по отношение на новите проекти на веригата. Той работи върху новия стратегически проект на Carrefour и сега прави обзор на активите.

Бомпар, който е отпред на френската компания от 2017 година, получи удължение на мандата като шеф с още три години през май. Тъй като веригата се намира в края на петгодишния си проект за възобновяване, почнал през 2018 година, той е изправен пред предизвикването да приключи втория стадий без спомагателни финансови средства заради неуспеха на двете планувани сливания тази година - с канадската компания Couche-Tard и с френската Auchan.

Френската верига супермаркети Carrefour разгласи, че ще вложи 3 милиарда евро в интервала 2022 - 2026 година, с цел да форсира развиването на цифровата си търговия. Това е основна част от новия стратегически проект на изпълнителния шеф на веригата Александър Бомпар, оповестява Reuters. Това е нарастване с 50% по отношение на правените до момента от компанията вложения в тази посока. В резултат на това веригата покачва общата си годишна капиталова цел до 1.7 милиарда евро.Carrefour счита, че спомагателни вложения ще подкрепят веригата да утрои брутната стойност на стоките, които продава онлайн, до 10 милиарда евро през 2026 година Също по този начин тя чака онлайн търговията да ѝ донесе спомагателни 600 млн. евро оперативни доходи през 2026 година по отношение на 2021 година Веригата планува да вкара експресни доставки и новаторски технологии като " персонален покупател " (система за онлайн извършване на покупки, при която помощник закупува и доставя артикули на купувача). Също по този начин от веригата възнамеряват да подобрят опциите за рекламиране в своите уеб сайтове и мобилни приложения, както и да цифровизират финансовите си услуги.
Благодарим Ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР