Френската външна министърка Катрин Колона посети Киев, за да подкрепи

...
Френската външна министърка Катрин Колона посети Киев, за да подкрепи
Коментари Харесай

Френската външна министърка посети Киев

Френската външна министърка Катрин Колона посети Киев, с цел да поддържа Украйна в спора с Русия, заяви Франс прес.

" Здравей, Украйна, Франция е до теб ", съобщи в " Туитър " Колона. Съобщението беше съпроводено от фотография на самата нея на затрупан с мъгла площад в украинската столица, придружавана от френския дипломат.

Съобщението в акаунта на външната министърка беше оповестено на френски, британски и украински.

Очаква се по време на третото си посещаване в Украйна от началото на войната Колона да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, външния министър Дмитро Кулеба и основния прокурор Андрий Костин, както и да посети летище Гостомел край столицата, за което се водиха яростни боеве при започване на спора. Руските сили се изтеглиха от региона в края на март.

" Министърката желае да показва солидарността на Франция с украинския народ и непоклатимата ѝ решителност да ускори поддръжката си за Украйна, за нейния суверенитет и териториална целокупност ", се споделя в изказване на министерството. Ведомството прибавя, че това посещаване има за цел да подчертае и " усилването на френската поддръжка както във връзка с доставката на отбранително съоръжение и битката с безнаказаността, по този начин и във финансово и филантропично отношение ".

Министерството дава за образец изпращането на филантропичен транспортен съд с " повече от 1000 тона помощ на борда " и напъните за основаване на " зона за сигурност " към Запорожката АЕЦ, окупирана от съветските сили и станала обект на обстрел.

Визитата на Колона се организира в миг, когато Русия завършва организирането на референдуми за анексиране на четири украински области, намиращи се под неин цялостен или непълен надзор. Тези допитвания бяха жигосани от Киев и неговите съдружници като " фалшификати ".

Френският президент Еманюел Макрон ги дефинира като " подигравка " и " провокация " предходната седмица в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР