Френската система за откриване и неутрализиране на дронове Parade, която

...
Френската система за откриване и неутрализиране на дронове Parade, която
Коментари Харесай

The Times: Неефективната система срещу дронове повишава риска от терористична атака на Олимпиадата в Париж

Френската система за разкриване и обезвреждане на дронове Parade, която ще бъде употребена на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, е в положение да открие единствено един на всеки три дрона в гъсто обитаеми градски региони, което покачва риска от терористична офанзива с дрон. Това оповестява английският вестник, базирайки се на специалисти.

Според вестника Parade, създадена от Thales на цена от 350 милиона евро, надалеч не се смята за „ превъзходна “ система.

Според специалист, осведомен с проби, Parade постоянно бърка вентилаторите на климатика за дронове и открива дронове единствено на разстояние до 800 м. В същото време се отбелязва, че това е единствено една от системите, които ще бъдат употребявани за обезпечаване на сигурност по време на Олимпийските игри. Ще бъдат употребявани и английски системи за електронно заглушаване.

Вестникът напомня, че Parade към този момент е бил употребен за задачите на сигурността по време на Световното състезание по ръгби, което се организира във Франция през есента на 2023 година Тогава системата засече 55 случая на потребление на дронове, чиито оператори не са имали позволение да ги ръководят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР