Френската асоциация Антикор подаде жалба срещу дясната ръка на президента

...
Френската асоциация Антикор подаде жалба срещу дясната ръка на президента
Коментари Харесай

Френска организация обвини в корупция дясната ръка на Макрон

Френската асоциация " Антикор " подаде тъжба против дясната ръка на президента Еманюел Макрон Алекси Колер за нелегално присъединяване в благосъстоятелност, търговия с въздействие и пасивна корупция, съобщи Франс прес, като се базира на юрист на антикорупционната организация.

Той удостовери информацията, която към този момент бе публикувана от радио Ер Те Ел и в. " Монд ". Базирайки се на публикации на уеб страницата " Медиапар ", " Антикор " изобличава съществуването на тесни фамилни и професионални връзки сред Колер - общоприет секретар на френското президентство - и италианско-швейцарската компания за морски превоз Ем Ес Си (MSC), значим клиент на френската корабостроителница Ес Те Икс (STX) в Сен Назер.

През някои години Ем Ес Си е била единственият клиент на корабостроителницата и е играла основна роля в полемиките за бъдещето й, водени с френската страна, отбелязва Франс прес.

Според радио Ер Те Ел компанията е получила от френската страна голям брой контракти и взе участие в активността на корабостроителницата в Сен Назер, показва ТАСС.

В жалбата си " Антикор " укорява 44-годишния Колер, че е приел да съставлява страната в управителния съвет на Ес Те Икс Франс (STX France) от 2010 до 2012 година, при все това е бил налице очевиден спор на ползи, защото Ем Ес Си е учредена и се ръководи от братовчеди на майка му.

Сега френската финансова прокуратура ще реши дали да стартира следствие по тези обвинявания. Елисейският замък неведнъж е заявявал, че в работата си Алекси Колер съблюдава строго всички етични правила, припомняйки, че той не заема каквито и да било постове в компания Ем Ес Си, отбелязва ТАСС.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР