Фразата шоколадова бира е донякъде объркваща, защото може да означава

...
Фразата шоколадова бира е донякъде объркваща, защото може да означава
Коментари Харесай

Шоколад + Бира - неочаквано добра комбинация!

Фразата шоколадова бира е ненапълно объркваща, тъй като може да значи няколко разнообразни неща. Само тъй като една бира е разказана от пивоварната като шоколадова, не значи безусловно, че в нея има шоколад.

Обикновено при приготвянето на шоколадова бира се употребява какао на прахуляк. Повечето други форми на шоколад съдържат известно количество какаово масло. Тази лой може да провокира проблеми с крайния резултат на този тип бира, тъй че сухият прахуляк без мазнини е най-хубавият вид за варене.

Има и бири с това название, в които няма и диря от шоколад и какао. Шоколадовите аромати в тях се създават, като се употребява подобаваща примес от печен ечемик, която води до избран шоколадов усет и мирис.

Само тъй като имаме подмятания за избран усет в крайния артикул, това не значи, че в действителност се употребява дадена съставна част. Шоколад може да влезе в бирата и под формата на специфичен малц от ечемик, наименуван шоколадов малц.

Името идва от цвета на малца, който наподобява на мрачен шоколад. Предлага лют или орехов усет на бирата, както и пурпурен цвят.

Като цяло бирата и шоколадът имат положително допълнение на вкусовите качества. Затова и си заслужава да се опита този сполучлив опит на пивоварството.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР