Фразата се роди в социалните мрежи и активно се завъртя

...
Фразата се роди в социалните мрежи и активно се завъртя
Коментари Харесай

„Всеки сам си преценя“- реплика на годината

Фразата се роди в обществените мрежи и интензивно се завъртя към имунизацията и проблема с двойното поданство на Кирил Петков
„ Всеки самичък си преценява “ е българската имитация на годината. Това съобщи пред БНР доцент Надежда Сталянова от Катедра „ Българска лингвистика “ към Факултета по славянски филологии в Софийския университет.

Фразата се роди в обществените мрежи и интензивно се завъртя към имунизацията и проблема с двойното поданство на Кирил Петков.

По думите ѝ вторичната функционалност на тази фраза е подигравка към това, че индивидът, който я използва, е толкоз незапознат, че не осъзнава каква щета може да нанесе на себе си, на околните си и че няма никаква гражданска позиция.

Доц. Сталянова обаче отбелязва, че „ индивидът, основал тази имитация, не се е самоиронизирал “.

„ Репликата породи като съзнателна позиция, противопоставяща се на научния напредък. И разбирането за това, че всеки има право да взема решения за своето здраве и живот. Тази имитация се зароди в обществените мрежи и съгласно мен е несъзнателна неверна граматична форма „ преценява “, а не „ преценя “, само че тя се хареса и се завъртя “, добавя тя.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР