Франция ври и кипи. Трета нощ безредици, след като 17-годишен

...
Франция ври и кипи. Трета нощ безредици, след като 17-годишен
Коментари Харесай

Франция ври и кипи. Трета нощ безредици

Франция ври и кипи. Трета нощ вълнения, откакто 17-годишен юноша бе убит от служител на реда, съобщи ДПА. Хората излязоха по улиците, с цел да желаят правдивост за нелепата гибел на младежа и на доста места в страната влязоха в конфликти с полицията.

Огромно напрежение в района на Париж, в други френски градове и даже в Белгия.
-->
Арестувани са минимум 420 души, от които 242 в региона на Париж, заяви рано тази заран телевизия Бе Еф Ем, като се базира на източници, близки до вътрешното министерство.

Банков клон в парижкото предградие Нантер бе запален през вчерашния ден вечерта, като пламъците обгърнаха и намиращи се над него жилищни пространства. Пожарникарите се оправиха с пожара и няма потърпевши.

Хиляди хора излязоха на проява в Нантер с искане за правдивост след гибелта на младежа. Бързо се стигна до конфликти сред стачкуващи и полицията, оповестяват в. " Паризиен " и Бе Еф Ем. Служители на реда бяха замеряни с коктейли " Молотов ", до момента в който хеликоптери прелитаха в небето. На място дойдоха специфични елементи.

Арестувани са 19 души.  

В пристанищния град Марсилия стотици стачкуващи влязоха в конфликти с полицията, като имаше случаи на плячкосване на магазини.

В Лил, Лион и Бордо бяха ситуирани специфични полицейски елементи.Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разгласи по-рано, че управляващите разполагат 40 хиляди служители на реда из цяла Франция, с цел да бъде комплициран завършек на безредиците.

Френският президент Еманюел Макрон окачестви гибелта на младежа като " необяснима и неизвинима ". В същото време той разкритикува през вчерашния ден насилието против " институциите и републиката ", което съгласно него е голословно.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР