Франция възнамерява да създаде Световна здравна академия в Лион, за

...
Франция възнамерява да създаде Световна здравна академия в Лион, за
Коментари Харесай

Академия за медици ще бъде построена във Франция през 2021 г.

Франция има намерение да сътвори Световна здравна академия в Лион, с цел да усъвършенства уменията на медицинските експерти от цялостен ​​свят. Както съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон по време на онлайн срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20), този план ще бъде осъществен взаимно със Световната здравна организация (СЗО), осведоми ТАСС. " Трябва да укрепим здравните системи по цялата планета. Да споделим запаси и да обучим здравните служащи да се оправят с нашите санитарни провокации. Ето за какво Франция поддържа СЗО да отвори Световната здравна академия в Лион, където ще бъдат експерти от цялостен ​​свят ", добави Макрон, призовавайки за " световен, съгласуван и взаимен " отговор в битката против пандемията.
Според пресслужбата на СЗО, академията ще има за цел да усъвършенства квалификацията на медицинските експерти . Първите онлайн класове ще стартират през май 2021 година и се споделя, че форматът за работа от у дома е по-ефективен и комфортен за експертите. Организацията дава обещание да революционизира образованието през целия живот и чака 10 000 000 експерти да преминат през институцията до 2025 година Френският президент в речта си акцентира смисъла на обезпечаването на тъждество при разпространяването на ваксини и медикаменти за ковид в света и прикани други страни да се откажат от " националния нарцисизъм " по този въпрос.
 СЗО: Не е потвърдено, че ремдесивир повлиява в лекуването против COVID-19 СЗО: Не е потвърдено, че ремдесивир повлиява в лекуването против COVID-19
Антивирусното лекарство ремдесивир не би трябвало да се употребява за лекуване на пациенти с COVID-19, без значение какъв брой тежко е тяхното състоян...
Той се застъпи за тясно съдействие с разрастващите се страни за производството на медикаменти и ваксини за COVID-19 на тяхна територия, с цел да се улесни разпространяването на тези медикаменти. „ Когато първата ваксина излезе на пазара, е належащо да се подсигурява достъп до нея по целия свят и непременно , с цел да се избегне сюжет, при който светът ще живее с друга скорост и единствено богатите могат да победят вируса и да живеят още веднъж естествен живот “, изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР