Франция ще създаде специален съд за финансови спорове, които се

...
Франция ще създаде специален съд за финансови спорове, които се
Коментари Харесай

Специален съд във Франция ще работи по британското право след Брекзит

Франция ще сътвори специфичен съд за финансови разногласия, които се водят по британската правна система, откакто Англия напусне Европейския съюз. Това разгласи френският финансов министър Брюно льо Мер по време на роудшоу в Ню Йорк и срещи с банки от " Уолстрийт ".

В опит да завоюва от благосклонния към бизнеса облик на президента Еманюел Макрон, Льо Мер сподели, че всички производства в този съд ще бъдат на британски. " Ще назначим хора с опит в нормалното право, без значение от кое място идват, " сподели още министърът, представен от " Ройтерс ".

Повечето контракти за заеми и деривати са написани съгласно британското право. Напускането на Обединеното кралство обаче може да сътвори проблеми за това по какъв начин тези контракти ще се ползват отвън страната От друга страна този ход е извънредно огромна стъпка за гордата с езика и правната си система Франция без значение от по-благосклонното отношение на Макрон към британския спрямо предшествениците на поста. " Отдавна минаха дните, когато можеше да се прави бизнес или да се приказва с регулаторите единствено на френски. Винаги ще се гордеем с езика си, само че разбираме и потребността да улесним финансовите институции да работят във Франция, " изясни Льо Мер в речта си на британски.

" Да притеглим огромните американски банки в Париж, вместо да ги оставим да се открият в Лондон, Дъблин, Амстердам или Франкфурт - това ще сътвори работни места във Франция, ще ѝ донесе богатство... Не финансите са врагът, а безработицата, " добави той. Предишният президент, социалистът Франсоа Оланд, разгласи финансовите институции за " зложелател " и опита да наложи стабилен налог на най-богатите.

Очаква се в идващите няколко месеца министър председателят Едуар Филип да разгласи ограничения, които ще създадат Париж по-привлекателен като световен финансов хъб, сподели в сряда представител на държавното управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР