Франция получи домакинството на европейското първенство по плуване, което ще

...
Франция получи домакинството на европейското първенство по плуване, което ще
Коментари Харесай

Олимпийският център по водни спортове в Париж ще бъде домакин на европейското първенство през 2026 г.

Франция получи семейството на европейското състезание по плуване, което ще се организира от 25 юли до 9 август 2026 година в новия Олимпийски център по водни спортове, разположен до Стад дьо Франс.

Париж ще одобри най-хубавите плувци на Стария континент, единствено две години след Олимпийските игри. Франция подаде своята кандидатура на 31 март 2023 година за домакинство на надпреварата, в което ще вземат участие повече от 1100 спортисти в 5 дисциплини: плуване, плуване в открити води, синхронно плуване, гмуркане и хай дайвинг.

„ Тази премия показва доверието на европейското плуване в способността на Париж да предложи извънредно преживяване на спортисти, фенове и сътрудници “, написа френската федерация в прессъобщение.

Олимпийският център по водни спортове, оборудван с най-съвременни уреди, дава обещание да бъде съвършеното място за провеждането на шампионата, затвърждавайки позицията на Франция като водеща дестинация за интернационалните спортни събития. Освен това Париж ще предложи неповторима опция за осъществяване на събития по плуване в открити води. Водите на Сена, заобиколени от емблематични монументи на Града на светлините, ще бъдат изящен декор на тези надпревари.

Французите разпореждат големи очаквания на петкратния международен първенец и международен рекордьор на 400 метра съчетано плуване Леон Маршан за злато от Олимпийските игри това лято. Със сигурност Франция ще се възползва от известността на огромната си звезда в плуването, с цел да промотира шумно идното домакинство в своята столица.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР