Франция настоява Великобритания да се съобрази с условията на споразумението

...
Франция настоява Великобритания да се съобрази с условията на споразумението
Коментари Харесай

Фрaнция прати 2 кораба срещу британските ВМС в Ламанша заради риболовния конфликт

Франция упорства Англия да се съобрази с изискванията на съглашението за овакантяване на Европейския съюз на фона на скандал към ограничението на дейностите на френските риболовци в Ла Манша, заяви в петък делегатът-министър към министъра за Европа и външните работи Франк Ристър.

Лондон по-рано изпрати до Джърси в Ламанша, след което френските Военноморски сили обявиха , че два френски кораба ще бъдат ситуирани край острова . Малко по-късно английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че към този момент проблемите са решени , оповестява ЕнБиСи.

" Ограничаването на издаването на разрешителни за лов на риба опонира на съглашението и ние ясно дадохме на британците да схванат, че то би трябвало да се съблюдава . Няма да вършим взаимни отстъпки. Ние имаме вяра, че английските решения не са годни. Рибарите могат да разчитат на нашата поддръжка ".

Недоволството на Франция накар а английските управляващи да изготвят лист с 41 френски кораба , на които ще бъде позволено да ловят във водите на Джърси , до момента в който Париж упорства за 344 кораба . Според морския министър Аник Жирардин, Обединеното кралство също е излязло с редица претенции, които не са се появявали преди този момент в полемиката по риболовните въпроси, извършена в границите на договарянията за Брекзит.

I'm pleased that the situation in Jersey has been resolved. Thank you to the for their swift response. The UK will always stand resolutely by the people of Jersey.
— Boris Johnson (@BorisJohnson)
Флотилия от френски риболовни траулери , които се бяха събрали в Ламанша, като част от от дълго време тленен спор с Обединеното кралство за правата за лов на риба , освободи региона , съобщи английският министър председател Борис Джонсън, с което явно се приключва военноморското противостояние сред двете страни.

Но откакто френските моряци напуснаха пристанището, Джонсън написа в туитър, че " обстановката в Джърси е позволена " и даде обещание, че Англия " постоянно ще застане уверено от хората в Джърси ".

В изказването на кабинета на премиера се споделя, че Англия остава " в подготвеност ", ако чиновниците в Джърси още веднъж изискат помощ .

Клеман Бон, френският държавен секретар по европейските въпроси, съобщи в четвъртък пред " Франс прес ", че Париж " няма да бъде сплашен " от британците . Френските Военноморски сили изпратиха корабите " Атон " и " Темида " в региона, с цел да поддържат реда , съобщи представител на френските морски управляващи.

Джонсън съобщи, че двата кораба на кралския флот ще останат отвън Джърси като " защитна мярка ". Но някои съперници упрекнаха Джонсън , който оглави акцията за извеждане на Англия от Европейския съюз, в ескалация на рецесията и потребление на враждата, за да завоюва политически точки в решителен миг в страната .

Историята господства на първите страници на вестниците в четвъртък , когато гласоподавателите се насочиха към урните на основни локални и районни избори в Англия, Шотландия и Уелс .
 Търговската договорка за Брекзит влезе в действие
Търговската договорка за Брекзит влезе в действие

Близо 5 години от началото на сагата за излизане на Англия от Европейски Съюз

Няколко английски вестника сложиха огромни заглавия на първа страница, " Борис праща канонерки, с цел да пази Джърси " и други сходни. Онлайн версията на Daily Mail също разгласява в Twitter известие за съпоставяне на размерите на английските и френските кораби, като се похвали, че французите са изпратили патрулен транспортен съд, " който е на половина по-малък от двата военни кораба на Кралския флот ".

Френските риболовци разясниха , че акцията не е опит за блокиране на пристанището , а по-скоро кротичък способ за изложение на френски яд . " Това не е акт на война. Това е акт на митинг . "

Джърси, най-големият от Нормандските острови с население от 108 000 души, е географски по-близо до Франция от Англия. Той се намира до френското крайбрежие и получава по-голямата част от електричеството си от Франция посредством подводни кабели.

Европейски Съюз наподобява поддържа Франция в разногласието , заявявайки, че до момента в който не бъдат предоставени спомагателни обосновки от Англия, чиновниците на Джърси не би трябвало да ползват нови условия към издаването на лицензи. " Пълното съблюдаване на комерсиалната договорка за Брекзит е от значително значение в този развой ", съобщи представителят на Европейската комисия Вивиан Лонела.

Представители на Джърси обявиха, че ще се срещнат с представители на протестиращите, с цел да изслушат техните опасения.
 Британия прати бойни кораби против френски риболовци поради рибарски спор с Франция
Британия прати бойни кораби против френски риболовци поради рибарски спор с Франция

Рибарите - " повече потрес, в сравнение с яд ", в Европейски Съюз са сюрпризирани, цитират добросъседство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР