Франция изпраща на Украйна бойни машини.Франция обяви, че следващия уикенд

...
Франция изпраща на Украйна бойни машини.Франция обяви, че следващия уикенд
Коментари Харесай

Франция изпраща на Украйна бойни машини

Франция изпраща на Украйна бойни машини.Франция разгласи, че идващия уикенд ще стартира да доставя на Украйна обещаните бронирани бойни машини. Тежката техника от вида AMX-10, от време на време описвани като “леки танкове ”, се употребяват за въоръжено разузнаване и офанзиви против противников танкове.

Първите транспортни средства ще бъдат изпратени в Украйна “до края на идната седмица ”, сподели министърът на защитата Себастиен Лекорню в неделното издание на вестник „ Льо паризиен ”. Той отхвърли да посочи броя на машините в първата партида с довода, че не желае да дава на Русия никаква “стратегическа информация ”.

Риши Сунак: Трябва да удвоим военната си поддръжка за Украйна

Според френското министерство на защитата AMX-10 са доста мобилни, “мощно въоръжени ” и оферират отбрана против лек огън на пехотата.

Обучението на украинските екипажи на AMX-10 към този момент е „ съвсем приключено “, сподели Лекорню. Запитан за възможни доставки на изтребители за Украйна, Лекорню сподели, че въпросът „ не е табу “. Но той сподели, че такава военна помощ слага комплицирани “логистични и на практика въпроси ”.

Франция изпраща на Украйна бойни машини

BGNES

Земетресение раздруса Индонезия

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР