Франция и Германия загърбиха дългогодишните си спорове и конкуренция и

...
Франция и Германия загърбиха дългогодишните си спорове и конкуренция и
Коментари Харесай

Франция и Германия започват да правят нов европейски боен самолет

Франция и Германия загърбиха дългогодишните си разногласия и конкуренция и оповестиха проекти за създаване на европейски военен аероплан. Проектът ще бъде част от самодейността за по-тясно съдействие в Европейски Съюз по въпросите на отбранителните разноски, унифициране на националните стандарти и понижаване дублирането на бойна техника и съоръжение в името на отбрана на национални компании от военно-промишления комплекс.

" Ройтерс " разяснява, че с този ход се форсират стъпките за оформяне на бъдещата европейска промишленост за произвеждане на европейски военен многоцелеви аероплан и на съществуващите три съществени стратегии за самолети - многонационалният " Юрофайтър " (Eurofighter), френският " Рафал " (Rafale) и шведският " Грипен " (Gripen).

Решението отразява и активизираните старания за вливане на нова сила във френско-германските връзки след решението на Англия да напусне Европейски Съюз. Според експерти по защита, представени от " Ройтерс ", задачата му е частично и да се пренебрегва водеща отбранителна мощ в Европа.

Париж и Берлин си слагат за цел в идната една година - доникъде на 2018г. " - да изработят пътна карта за взаимно създаване на нов аероплан, който да размени съществуващата флотилия от конкуриращи се машини и модели.

" Днес има прекомерно доста европейски стандарти и условия, а от време на време и интернационална конкуренция сред европейците ", съобщи президентът Еманюел Макрон на конференция с канцлера Ангела Меркел. " Мога да потвърдя, че това е една надълбоко стигаща гражданска война, само че ние не се боим да я стартираме, когато тя се организира умерено, структурирано и с течение на времето ", добави той след взаимно съвещание на двете държавни управления.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР