Франция, Германия и други четири държави членки на ЕС призоваха

...
Франция, Германия и други четири държави членки на ЕС призоваха
Коментари Харесай

Меркел, Макрон и други евролидери призоваха ЕС да се подготви за следващата пандемия

Франция, Германия и други четири страни членки на Европейски Съюз приканиха Общността да има по-голяма роля за подготовка при пораждане на бъдеща пандемия. Те признават, че отговорите против ковид са незадоволителни , осведоми Агенция Франс Прес.

В бъдеще би трябвало да има " общ европейски метод " при такива провокации, пишат водачите на Франция, Германия, Испания, Полша, Белгия и Дания.

Те изпратиха писмо и политически документ до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Това е най-сериозният опит на евролидери досега за поощряване на Комисията да позволи разделянето по време на зародилата поради ковид рецесия и изключително през първите дни.

В писмото се отделя изключително внимание на дефицита и неравномерното систематизиране на медицински консумативи и съоръжение в Общността. Те показват най-вече дефицита на облекло за отбрана, здравна инсталация и ваксини.

Лидерите също упорстват Брюксел да провежда данните за случаите на заразяване и други основни индикатори и всяка страна да има достъп до тях.

Те желаеха още Комисията да " ускори мандата " на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Общо набиране и снабдяване и по-добро съдействие при поддържането на значими ресурси са друга сфера, която водачите желаеха да се изследва от Комисията. Искат Европа да работи за " нашарване на линиите на доставки ", с цел да се понижи зависимостта на Общността от Китай или Индия.

27-те водачи на Европейски Съюз ще проведат виртуална среща на 19 юни за разискване на здравната рецесия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР