Франция е заключила след анализ на надеждни разузнавателни данни и

...
Франция е заключила след анализ на надеждни разузнавателни данни и
Коментари Харесай

Франция: Според нашия анализ Сирия е отговорна за химическата атака в Дума

Франция е заключила след разбор на " надеждни разследващи данни " и обществени източници, че химическата офанзива в Дума на 7 април е осъществена от сирийските държавни сили. Това излиза наяве от разкрит разследващ отчет, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Въз основа на събрани от нашите служби разследващи данни и при неналичието на химически проби, които да бъдат оценени в наши лаборатории, Франция счита, че безспорно в Дума е била осъществена химическа офанзива против цивилни ", написа в отчета. В него се добавя, че няма различен достоверен сюжет, с изключение на офанзивата да е дело на сирийските въоръжени сили.

Документът беше оповестен след координираните въздушни удари на Англия, Франция и Съединени американски щати, нанесени през миналата нощ по сирийски държавни цели.

" След като бяха изследвани видеозаписи и фотоси с жертвите, оповестени в интернет, (разузнавателните служби) съумяха да заключат с огромна доза убеденост, че в голямото си болшинство те са правени неотдавна и не са изфабрикувани ", се споделя в отчета.

Посочва се, че не се виждат смъртни случаи в резултат на механични контузии, както и че всички признаци са присъщи за химическа офанзива, в частност с субстанции, предизвикващи задушаване, фосфорорганични субстанции или циановодород.

" Надеждни разследващи данни сочат, че представители на сирийската войска са координирали, както наподобява, потреблението на химически оръжия с хлор в Дума на 7 април ", се споделя в отчета. Не е предоставена повече информация за разследващите данни.

В документът, който съдържа обстойно ревю, отдадено на подкрепената от Русия атака на проправителствените сили през последните месеци в анклава Източна Гута, се добавя, че по оценка на френските служби не всички химически ресурси и мощности на сирийското държавно управление са били оповестени пред Организация на обединените нации.

Сирия е пропуснала да разгласи доста от дейностите на своя Център за научни проучвания, се показва в отчета.

Допълва се, че Сирия не е дала отговор на въпроси, измежду които за вероятни остатъчни ресурси от иприт и Държавна фирма (прекурсор за газа зарин), необявени малокалибрени химически оръжия, както и за съществуването на надписи Ве Хикс и зарин на индустриални обекти и обекти за товарни дейности
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР