Франция е свършила по-добра работа във втора вълна COVID-19 от

...
Франция е свършила по-добра работа във втора вълна COVID-19 от
Коментари Харесай

Франция се похвали с отслабване на пандемията, повече, отколкото другаде в Европа

Франция е свършила по-добра работа във втора вълна COVID-19 от някои от своите европейски съседи , само че би било прибързано да се приказва за преустановяване на блокадата , съобщи в четвъртък министър председателят Жан Кастекс.

Кастекс съобщи, че коефициентът " R ", който мери разпространяването, в този момент е на равнище от 0,65 в цялата страна , същото равнище, което Франция е достигнало в края на тримесечните ограничения напролет , само че жителите не би трябвало да стопират с предпазливостта си поради празниците.

" Вашите старания дават резултат ", сподели Кастекс на конференция. " Натискът от епидемията отслабва и отслабва повече във Франция, в сравнение с в други европейски страни . "

Президентът Еманюел Макрон тази седмица разгласи поетапно разпределяне на блокадата , с цел да стартира в събота с повторното отваряне на несъществени магазини и по-късно театри, музеи и кина в средата на декември.
 Макрон облекчава карантинните ограничения, само че предизвести за трета вълна
Макрон облекчава карантинните ограничения, само че предизвести за трета вълна

Търговските обекти отварят на 28 ноември...

Магазините би трябвало да лимитират броя до един клиент на всеки 8 квадратни метра , да слагат еднопосочно предвижване, където е допустимо, и да проветряват пространствата си, разяснява държавното управление.

Баровете и заведенията за хранене ще останат затворени до 20 януари .

Министерството на финансите съобщи, че разширената финансова поддръжка за бизнеса ще коства 3,5 милиарда евро през декември .

Здравният министър Оливие Веран предизвести, че втората вълна не е завършила .

Пациент с COVID-19 се приема в реанимация на всеки шест минути , изясни той, до момента в който Франция няма да понижи броя на новите инфекции до 5000 дневно до края на втората седмица на декември.
 Франция може да стигне предпандемично положение през есента на 2021 година
Франция може да стигне предпандемично положение през есента на 2021 година

Но с всеобща имунизация на най-малко 80% до 90% от популацията на страната

" Епидемията към момента не е зад тила ни ", сподели Веран на конференцията, като повтори, че Франция може да стартира имунизация против COVID-19 до края на декември или началото на януари .

Водещ държавен консултант съобщи, че ще са нужни всеобщи имунизации , с цел да може Франция да се върне към някакъв тип нормалност през есента на 2021 година - нещо, което може да се окаже мъчно в страна, в която скептицизмът по отношение на имунизациите е мощен.

Правителството е под напън от някои стопански браншове да форсира облекчаването на рестриктивните мерки, по-специално от хотелиерството и ски промишлеността. Домакинствата също изпитват съществени проблеми.

Потребителското доверие на Франция и Германия потъна през ноември , защото рестриктивните мерки за ковид унищожиха всяка вероятност за бързо рестартиране в двете най-големи стопански системи на еврозоната .
 Фон дер Лайен: Европейски Съюз може да стартира да имунизира още през декември Обновена
Фон дер Лайен: Европейски Съюз може да стартира да имунизира още през декември

Мерките в Европа не би трябвало да отслабват, Европейски Съюз не желае трета вълна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР