Франция е сред водещите ни външноикономически партньори и все повече

...
Франция е сред водещите ни външноикономически партньори и все повече
Коментари Харесай

Все повече френски туристи посещават България

Франция е измежду водещите ни външноикономически сътрудници и от ден на ден нейни туристи посещават България, означи заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева на среща във Френско-българската комерсиална и индустриална камара. Само за първото деветмесечие на предходната година стокообменът сред двете страни се е нараснал с близо 3% и е стигнал към 1.5 милиарда евро. За последните 10 години той е повишен с над 61 на 100, като износът за Франция е скочил два пъти, а салдото ни е позитивно през последните пет години.

Много положителни са резултатите и в обмена на туристи. Радостно е, че френските посетители имат все по-активно наличие в нашите курорти, стана ясно от думите на Ирена Георгиева. По данни на Национален статистически институт през интервала януари-ноември 2017 година България е била посетена от към 191 хиляди френски жители, което е близо 19% растеж по отношение на същия интервал на 2016-а. А това е 13-а позиция за страната в общата ранглиста на задгранични туристи у нас и 6-о място измежду туристите от страните в Европейския съюз.

Гостите от Франция демонстрират емфатичен интерес към фамилни и групови почивки, обиколни турове във вътрешността и по Черноморието, към локалните забележителности, културно-историческото завещание, етнографските обичаи и типичните артикули на гурме и винения туризъм. България става все по-популярна измежду французите и след непрекъснатите си участия на огромните профилирани конгреси във Франция Salon Mondial du Tourisme и International French Travel Market Top Resa, отбеля зам.-министър Георгиева.

Тя подчертава и върху обстоятелството, че измежду главните цели, които министерството си е сложило, е устойчивото развиване на бранша и превръщането на страната ни в търсена целогодишна туристическа дестинация. От началото на 2017 година до ноември България е посрещнала над 8.4 млн. задгранични посетители. Това е повече от личното й население. Статистиката отбелязва над 7% растеж в броя на задграничните туристи по отношение на същия интервал на 2016 година, която бе рекордна в историята на бранша.

Френско-българската комерсиална и индустриална камара обгръща над 220 френски, български и интернационалните компании и работи интензивно за разширение на икономическите връзки сред двете страни, а също и за привличане на френски вложения у нас. Вече близо 13 години тя е значим медиатор сред компании и бизнесмени от България и Франция и като член на Международната мрежа на френските търговски камари в чужбина разпространява страната ни освен във Франция, само че и в над 80 страни по света.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР