Франсиско Серундоло завоюва титлата от турнира по тенис на клей

...
Франсиско Серундоло завоюва титлата от турнира по тенис на клей
Коментари Харесай

Серундоло взе аржентинското дерби на финала в Бощад

Франсиско Серундоло завоюва купата от шампионата по тенис на клей в Бостад, Швеция. В напълно аржентински край Серундоло надви над поставения под номер 8 в схемата Себастиан Баес със 7:6(4), 6:2 за час и 51 минути игра.

За 23-годишния Серундоло това бе втори край в кариерата в шампионати от АТП и първа купа, като тя пристигна след доста постоянна игра от дъното на корта. Срещата стартира с замяна на пробиви в първите два гейма, само че по-късно и Черундоло, и 21-годишният Баес успяваха да завоюват подаванията си, въпреки че и двамата трябваше да отразяват куп точки за пробив. Това докара до тайбрек, в който Серундоло поведе със 4:0 точки и го затвори със 7:4.

Във втория сет сходна конспирация нямаше, защото по-възрастният от двамата аржентинци напълно понижи броя на грешките и това сътвори съществени усложнения на съперника му Баес. Черундоло осъществя два поредни пробива, с цел да поведе с 5:1 гейма, а малко по-късно да затвори мача още при първия си мачбол.

За триумфа си в Бостад Серундоло ще вземе 81 310 евро от наградния фонд и 250 точки за международната класация, с които за пръв път в кариерата си ще пробие в топ 30 на международната класация. Неговият противник Себастиан Баес ще вземе 47 430 евро и 150 точки за ранглистата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР