Франсиско Серундоло се превърна в сензацията на тазгодишния Мастърс в

...
Франсиско Серундоло се превърна в сензацията на тазгодишния Мастърс в
Коментари Харесай

Изненада в Бостад: Талантлив аржентинец детронира финалиста от Ролан Гарос!

Франсиско Серундоло се трансформира в сензацията на тазгодишния Мастърс в Маями, където доближи до полуфиналната фаза, бивайки спрян от Каспър Рууд. Въпреки това аржентинецът по този начин и не съумя да продължи възхода си и бе записал поредност от ранни отпадания. Все отново той съумя да постави завършек на отрицателната си серия през актуалната седмица на АТР 250 шампионата в Бостад, където към този момент е част от четвъртфиналите.

Това стана факт след победа точно над Рууд, реализирана през днешния ден, когато 23-годишният тенисист сподели най-хубавото, на което е кадърен, и победи с крайния триумф след 6:4 3:6 7:5, отстранявайки финалиста от Ролан Гарос, който бе и защитаващ купата си от предходната година в Бостад. В идващия стадий на международния №39 му следва да се изправи против спечелилия всред Аслан Карацев и Юго Гастон.

В началото норвежецът бе по-инициативният от двамата състезатели и опитваше да постанова своето движение в разиграванията. Южноамериканецът обаче по превъзходен метод успяваше да премине в контраофанзива и да си обезпечи преимущество от късен пробив в седмия гейм. Впоследствие той не загуби нито точка повече на личен сервис и напълно скоро откри сметката си в общия резултат.

Световният №5 стабилизира представянето си във втория сет и все по-рядко виждахме непредизвикани грешки от негова страна. Благодарение на това той постоянно поставяше напрегнат противниковото подаване и в средата на сета реализира брейк, който затвърди удобно за 5:2, а оттова насетне не срещна усложнения в това да докара нещата до трета решителна част.

Финалният сет стартира с няколко извоювани сервис гейма от сервиращите, преди Серундоло да се възползва от петата си опция за пробив и да поведе с 4:2. Щастието му обаче не търпя дълго, защото още в ответното си подаване той позволи няколко пропуща, които бяха осъдени от Рууд и паритетът още веднъж бе възвърнат. Решителният миг пристигна в дванадесетия гейм, когато аржентинецът се възползва от напрежението, превзело съперника му, и осъществя втория си мачбол след нова неточност от форхенд.

A First Top 10 Win!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР