Фотография, показваща момиче в събиране на пластмасови отпадъци в бедняшки

...
Фотография, показваща момиче в събиране на пластмасови отпадъци в бедняшки
Коментари Харесай

Снимка на годината за УНИЦЕФ: Бедно момиче, събиращо пластмасови отпадъци

Фотография, показваща момиче в събиране на пластмасови боклуци в сиромашки квартал в Манила, завоюва премията за 2019 година на УНИЦЕФ. Според организацията, фрагментът сполучливо снима три нещастия на нашето време: беднотия, замърсяване и детски труд. Автор на фотографията е немският публицист Хартмут Шварцбах.

 © БГНЕС
Детският фонд на Организация на обединените нации съобщи, че фотографията е значима, тъй като споделя за смелата битка за оцеляване на децата в изискванията на трите нещастия на нашето време.

Според УНИЦЕФ доста деца са принудени да събират боклуци в нечистите води на Манила. " Те рискуват здравето си, а постоянно и живота си, когато са в нечиста с микроби вода... с цел да се снабдят с запаси, поддържащи съществуването им. ", споделя организацията.

Хартмут Шварцбах работи като фоторепортер на свободна процедура за редица немски издания като „ Шпиге “ и „ Стерн “. Работи и за няколко филантропични организации. Печелившата му фотография е направена за католическото списание „ Континенте “.

Дълго време немският фотограф е пристрастен от въздействието на боклука и пластмасата по целия свят. Казва, че се усеща заставен да снима такива обекти, защото те " не са съвместими с християнските полезности на неговото образование ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР