Несебър ще бъде домакин на официална церемония по откриването на

...
Несебър ще бъде домакин на официална церемония по откриването на
Коментари Харесай

Радев дава старт на летния туристически сезон от Несебър

Несебър ще бъде хазаин на публична гала по откриването на летния туристически сезон у нас. Тя ще се организира пред портите на Стария град от 18:00 часа през днешния ден. Очаква се посетители на събитието да бъдат министри от служебния кабинет, представители на институции и туристическия бизнес. В церемонията ще се включи и служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Откриването на летния сезон през тази година ще се организира под патронажа на президента Румен Радев, показаха от община Несебър. От там прецизираха, че това се случва за първи път. От прессекретариата на президента оповестиха, че той ще участва на церемонията дружно със своята брачна половинка Десислава Радева.

След церемонията за формалните посетители е планувана къса разходка из Старинен Несебър. За времето от 17:30 до 20:00 часа ще бъде прекратено придвижването на моторни транспортни средства по улиците " Мена ", " Месамбрия " и " Рибарска ". Районът при входа на Стария град, в това число автобусната спирка и обръщалото, ще бъде затворен за коли от 17:30 до 18:30 часа.

По Южното Черноморие има подготвеност за сполучливото и умерено протичане на летния сезон, увери министърът на туризма Евтим Милошев при визитата си в Бургас в края на април. Той изрази убеденост за натоварено във връзка с броя на туристите лято и акцентира, че морският туризъм съставлява 70 на 100 от туризма у нас. Още при започване на май по-голямата част от черноморските общини в Бургаско показаха подготвеност за посрещането на първите туристи.

Очакванията и на държавните управляващи, и на бизнеса са, че през тази година интензивният летен сезон ще стартира по-рано и ще означи значителен растеж по отношение на миналата 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР