Фото ФейсбукТеатралните награди за хумор и сатира Златен кукерикон бяха

...
Фото ФейсбукТеатралните награди за хумор и сатира Златен кукерикон бяха
Коментари Харесай

Златен кукерикон за Мариан Бачев и Николай Урумов

Фото Facebook

Театралните награди за комизъм и ирония " Златен кукерикон " бяха раздадени от Сатиричния спектакъл за пети следващ път. Събитието стартира след премиерата на " Сатирично кабаре ". Мариан Бачев беше отличен за ролята си на Чаплин в едноименния мюзикъл от Крис Къртис по либрето на Къртис и Томас Мийхан (режисьор Борис Панкин, Държавна опера - Варна).

" Много е вълнуващо, тъй като това е първата ми премия в София след 20 години. Бях на 25, когато взех премия за надарен млад артист. Сега взимам премия за надарен артист, а след 20 години ще взема премия просто за артист ", сподели Бачев, представен от Българска телеграфна агенция.

За постановка бе отличен Николай Урумов - за " Суматоха ", сложена в русенския трагичен спектакъл " Сава Огнянов ".

" Тук, на тази сцена, се срещнах за първи път с Йордан Радичков, репетирайки " Януари " със Стоян Камбарев, тогава Пламен Марков беше шеф на този спектакъл, а аз не бях разпределен в това зрелище. Тези срещи бях просто неповторими, един урок за мен. Благодаря на всички режисьори, с които съм работил ", сподели Урумов. " Русенският спектакъл беше първият, в който влязох, служейки като боец. Гледайки спектаклите на Слави Шкаров, аз си пожелах да върша този спектакъл. Сега благодаря на цялата натрупа, че ми дадоха този късмет ", добави той.

Победители в останалите категории са актьорският клас на Ивайло Христов за " Суматоха " от Йордан Радичков в театъра на НАТФИЗ - в категория " Млада вяра " ; Анна Петрова за " Лъжата " от Иван Митев по Михаил Леонтиев (реж. Гълъб Бочуков, Театрално-музикален център - Кърджали) - за женска роля; и " Ако Фройд беше индиец " от Боян Иванов във Варненския куклен спектакъл - за театър.

Проф. Пламен Марков е притежател на " Златен кукерикон " за изцяло творчество - на името на Георги Калоянчев. " Този път не съм номиниран, ами съм ламиниран ", сподели в словото си Марков, само че посочи, че вълнението е не по-малко. Той уточни, че от 25 години не работи в Сатирата, само че се радва от това, че напъните му са били запомнени и значими за някого. " Аз бях тук осем години. Това бяха извънредно изтощителни години, сложни за спектакъл, сякаш в този момент са лесни. Но тогава ни се струваше, че всичко е доста мъчно и трябваше да се запази този спектакъл със своите славни обичаи ", сподели още Марков.

Преди церемонията по връчването на " Златен кукерикон ", феновете приветстваха първото зрелище на " Сатирично кабаре (място за похвали и оплаквания) ", в което взе участие съвсем целят състав на Сатирата. Директорът на трупата Калин Сърменов и Михаела Кацарова са създатели на това " иронично мигане към действителността ", в което битуват безконечните тематики за любовта и фамилията, учебното заведение и здравето, политиката и църквата, заобикалящата ни медийна и обществена среда.В кабарето имаше и лирика, в осъществяване на Йорданка Стефанова - стихотворението " За хвърчащите хора " на Валери Петров и " Приятели " от Дамян Дамянов. Режисьор е Николай Младенов. Сценографията и костюмите са на Свила Величкова. Музиката е на Мартин Каров, а хореографията - на Татяна Янева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР