Фото БГНЕСВъв вторник на 87-годишна възраст почина актьорът, сценарист, хуморист

...
Фото БГНЕСВъв вторник на 87-годишна възраст почина актьорът, сценарист, хуморист
Коментари Харесай

Джеки Стоев за Джони Пенков: Винаги изпълняваше себе си

Фото БГНЕС

Във вторник на 87-годишна възраст умря артистът, сценарист, хуморист и звукоинженер Джони Пенков. Истинското му първо име е Георги и е роден на 27 ноември 1933 година в София. Той приключва радиотехника във ВМЕИ " Ленин ", специализира електроакустика във Франция и е бил теоретичен помощник в НИИ " За кинематография и радио ".

Неговият непосредствен другар Георги Стоев-Джеки показа в „ Тази заран “ свои мемоари.

„ С Джони се познаваме евентуално от 60 години, а от към половин век работим дружно. Всъщност той не бе тъкмо артист, тъй като не влизаше в функции, постоянно изпълняваше себе си. Продължи да работи даже и по време на пандемията. Снимаше документален филм " Махалата " от прозореца в дома си и се майтапеше, че икономисва транспортни разноски “, описа режисьорът.

В присъщия си жанр Джеки Стоев се пошегува, че нощес Джони му се е обадил и споделил: „ Тук е доста хубаво. Радой Ралин и други другари са тук, само че не бързайте да идвате, имам задоволително време “.

Режисьорът добави, че Джони е бил доста виновен човек, който има патенти и голям брой изявления на тематика звучност в задгранични научни списания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР