Формированията за противовъздушна отбрана са постигнали много добро ниво на

...
Формированията за противовъздушна отбрана са постигнали много добро ниво на
Коментари Харесай

Противовъздушната ни отбрана тренира защита от въздушен удар край Шабла

Формированията за противовъздушна защита са постигнали доста положително равнище на съгласуваност и взаимоотношение при взаимните стрелби по обединен сюжет за отразяване на въздушен удар в границите на " Шабла-2021-2 ". Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата.
Още по тематиката
На зенитния полигон на Военновъздушни сили в продължение на два дни - на 10 и 11 септември, формированията от българските Военновъздушни сили сполучливо са изпълнявали бойни пускове със зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) 2К12 " Куб ", С-75 " Волхов " и С-125 " Нева ". Умения в действителната пукотевица са посочили и формированията от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции, Военновъздушните сили и Сухопътните войски, въоръжени с портативни зенитно-ракетни комплекси " Стрела-2М ", осведомят от министерството.



Военнослужещите от състава на зенитно-ракетния дивизион на 61-а механизирана бригада на Сухопътните войски са провели сполучливи бойни пускове със зенитно-ракетния комплекс " ОСА-АКМ " по нисколетящи цели, имитиращи вертолет за огнева поддръжка. Те са посочили отлични умения при захвата и последвалата пукотевица и реализираха две директни попадения, което е показателно за отличната подготовка и високия професионализъм на персоналния състав.

 Снимка: Министерство на защитата

Артилерийско-техническият дивизион от състава на 4-ти артилерийски полк на Сухопътните войски е извършил през днешния ден, 11 септември, бойни стрелби с ракетния комплекс (РК) 9К79 " Точка ". Те са следени от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командира на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов, оповестяват от МО.

 Снимка: Министерство на защитата
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР