Ford получи патент за безпилотен квадрокоптер, предназначен да помага за

...
Ford получи патент за безпилотен квадрокоптер, предназначен да помага за
Коментари Харесай

Ford патентова дрон, който помага за шофиране в тежък офроуд

Ford получи патент за безпилотен квадрокоптер, предопределен да оказва помощ за прекосяване през сложен терен. Според документ, оповестен в базата данни на Службата за патенти и търговски марки на Съединени американски щати, дрон, оборудван с камера, се слага върху автомобила и излетява, в случай че има усложнения с пътуването напред. Той работи с GPS данни, както и с бордовите датчици на автомобила, и " сканира " терена, търсейки минимум проблематичния път.

Ford е въодушевен да създаде този необикновен вид от изследване на Световната банка: съгласно него 31 % от международното население живее надалеч от асфалтирани пътища, 98 % от тях живеят в разрастващите се страни. По проект квадрокоптерът би трябвало да опрости достъпа до такива места за доставка на филантропична помощ и медикаменти.

Има и различен метод за потребление на устройството: дронът може да бъде изпратен авансово за разузнаване, тъй че да дефинира типа на терена. По този метод ще бъде допустимо да се разбере авансово коя кола е по-добре да се употребява за пътешестване - функционалност, която може да бъде потребна да вземем за пример за компании с автопаркове. И защото данните се предават в действително време, ще бъде допустимо установяване и на метеорологичните условия сега.

Засега това е единствено патентен документ, което не значи, че концепцията ще стане действителност. И това не е първият " авто " дрон, патентован от Ford: през 2019 година компанията отбрани правата на сходно устройство с камера, която може да следи колата и да се свързва със избавителните служби, в случай че е належащо. Подобно на новото устройство, то също е предопределено за сканиране на " сложни " терен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР