Ford планира да намали годишните си оперативни разходи с 3

...
Ford планира да намали годишните си оперативни разходи с 3
Коментари Харесай

Преминаването на Ford към електромобили може да доведе до съкращаване на почти една четвърт от работната сила

Ford възнамерява да понижи годишните си оперативни разноски с 3 милиарда щ. $ до 2026 година в светлината на фрапантната смяна на тактиката и желанията за прекосяване към електрически транспортни средства. Като част от тази стратегия ще бъде съкращаването на 8000 чиновници - една четвърт от работната мощ в Съединени американски щати, заяви Bloomberg.

Съкращенията ще обиден подразделението Blue на Ford, което е профилирано в производството на коли с мотори с вътрешно горене, до момента в който авангардният Ford Model E ще продължи да създава електрически коли и софтуерни решения. Според източниците на Bloomberg проектът за редуциране на личния състав към момента не е утвърден и компанията ще освобождава чиновници последователно, само че ще стартира преди края на лятото. Компанията има 31 000 американски чиновници и се чака те да бъдат главната част от съкращенията.

Миналия четвъртък основният изпълнителен шеф на Ford Джим Фарли изпрати видеопослание до своите подчинени, в което удостовери желанието да понижи оперативните разноски и не отхвърли идните съкращения, съгласно Detroit Free Press. Но шефът на Ford за връзки с обществеността и корпоративна политика Т.Р. Рийд отхвърли да разисква " непознати спекулации за нашия бизнес ", съгласно The Verge.

Компанията към този момент съобщи желанието си да влага 50 милиарда $ в прехода към електрически транспортни средства, като източникът на тези средства ще би трябвало да пристигна от " обичайното " поделение Blue. Междувременно единственият метод за понижаване на разноските е да се редуцира броят на чиновниците, защото обстановката в производството е сложна: заради възходящите разноски за първични материали най-популярните модели като Mustang Mach-E са на ръба на рентабилността, а Ford реши да вкара евтини акумулатори въз основата на стоманен фосфат (LFP).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР