Forbes публикува данните от изследванията на Мичиганския университет. Експертите пресметнаха,

...
Forbes публикува данните от изследванията на Мичиганския университет. Експертите пресметнаха,
Коментари Харесай

Forbes: Експлоатацията на електромобила е с 50% по-евтина от автомобила с ДВГ

Forbes разгласява данните от проучванията на Мичиганския университет. Експертите пресметнаха, каква ще е изгодата за междинния американец, в случай че от обичаен бензинов или дизелов автомобил се трансферира към електрически. Анализът сподели, че разноските ще намалеят повече от два пъти.
В проучването се споделя, че годишната употреба на електрическия автомобил коства $485. В същото време разноските за употребата на бензинов автомобил учените пресметнаха, че са $1117. Изследването обгръща единствено цената на бензина и на електричеството е Съединени американски щати. Разходите за ремонт и поддръжка не са включени. Но експертите акцентират, че поддръжката на електрическите автомобили е доста по-ниска, без да разгласяват съответни цифри.

Основната причина е, че устройството на електрическите автомобили е доста по-просто. Той има по-малко модули и съставни елементи, които би трябвало постоянно да се подменят. Електромобилът няма изпускателна система, не е належащо толкоз положително изстудяване, движещите се детайли са по-малко, няма свещи и цилиндри с бутала.

За другите щати икономията е друга. Най-незначителна е разликата в Хаваи. Там са скъпи и бензинът, и електричеството – годишният разход на бензин е към $1500, а при същия пробег електрическият автомобил харчи $1100. Най-голяма е изгодата в щата Вашингтон: при потребление на бензин – $1338 и на електрическа сила – едвам $372.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР