Фондовият пазар не изглежда здрав и състоянието му в момента

...
Фондовият пазар не изглежда здрав и състоянието му в момента
Коментари Харесай

Инвеститор: Фондовият пазар много наподобява на този отпреди кризата през 2008-а

Фондовият пазар не наподобява " здрав " и положението му сега доста припомня на това, което докара до световната финансова рецесия през 2008 година. На това мнение е капиталовият управител Питър Тугуд от консултантската компания Embark Group.

По неговите думи фактът, че доста вложители не престават да купуват акции макар срутва от предходната седмица, е стеснителен. Тугуд признава, че самият той не би подхванал такива дейности в сегашния миг.

Експертът признава, че не би бил обезпокоен и че корекцията от предходната седмица е естествена, в случай че вложителите не продължаваха да купуват.

" Всички са вътре и всичко и изкупено, тогава кой е купувачът? Това доста припомня на 2007 и 2008 година. Действията са доста сходни на тези оттогава и не разбирам за какво всички наподобяват толкоз въодушевени ", споделя той, представен от CNBC.

Преди срутва на пазара през 2008 година акциите на няколко пъти доближиха историческо високи стойности. През октомври 2007 година, сходно на това, което се случи през миналата, показателят Dow Jones удари сериозен връх, а хаосът пристигна няколко месеца по-късно. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР