Фондовият индекс S&P 500 обединява 500 избрани акционерни компании в

...
Фондовият индекс S&P 500 обединява 500 избрани акционерни компании в
Коментари Харесай

Цените на акциите на AMD растат по-бързо от тези при Intel и NVIDIA

Фондовият показател S&P 500 сплотява 500 определени акционерни компании в Съединени американски щати с най-голяма пазарна капитализация.
Тази година, описът на фирмите с най-бързорастящи акции, включени в S&P 500, бе управляван не от Гугъл (Alphabet) или NVIDIA, а от компанията AMD.

Дълго време AMD беше в ролята на догонваща, както на пазара на централните процесори, където господства Intel, по този начин и на пазара на графичните процесори, ръководен от NVIDIA. Сега обаче, темповете на напредък на акциите на AMD доста надвишават индикаторите на двата съществени съперника. Акциите на „червената“ компания са се нараснали с повече от 120 % за настоящата година, до момента в който растежът в цената на акциите на компанията NVIDIA е единствено 25 %. Стойността на акциите на Intel стартира да понижава след оставката на генералния шеф Брайън Кржанич.

Причината за растежа на акциите на AMD са тримесечните отчети, които демонстрират добра облага на разработчика и заради стартирането на нови артикули за дейта центровете. Например, скорошния анонс на многообещаващите видео-карти Radeon Pro V340 за виртуализация, обезпечи растеж в акциите с 6 %. Сега цената на акциите на AMD доближи своя най-много за последните 12 години. И, съдейки по всичко, това не е границата, макар, че анализатори и специалисти означават, че в най-скоро време са вероятни някои корекции в курса на акциите и закъснение на растежа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР