Фондовите пазари в САЩ и еврозоната се повишиха днес, след

...
Фондовите пазари в САЩ и еврозоната се повишиха днес, след
Коментари Харесай

Ръст на фондовите пазари след Коледа

Фондовите пазари в Съединени американски щати и еврозоната се покачиха през днешния ден, откакто се отърсиха от опасенията за бързо разпространяващия се след коледните празници вид на ковид Омикрон. Той провокира всеобщо увеличение на случаите по света, като страните възобновиха блокирането на полетите. Хиляди полети бяха анулирани, а круизни кораби се завърнаха на пристанището със инфектирани с коронавирус пасажери.

Съществува обаче визията, че Омикрон ще бъде противен, само че няма да аргументи съществени беди на международната стопанска система или най-малко не за дълго, съобщи анализаторът Патрик О`Хеър, предава БГНЕС.

След отварянето на борсата Уолстрийт означи растеж, като S&P 500 се увеличи с 0,5%, надхвърляйки върха си при затварянето предходната седмица, последвано от голям брой най-вече положителни стопански данни за Съединени американски щати. Пазарите в еврозоната се покачиха в следобедната търговия, до момента в който азиатските пазари приключиха със спад. Лондон и Хонконг бяха затворени поради празниците.

Проучване, оповестено в неделя, сподели, че потребителите в Съединени американски щати са били в настроени да харчат през празничния сезон, като продажбите на дребно са нарастнали с 8,5% по отношение на предходната година.

Според изследване сред 1 ноември и Бъдни вечер онлайн продажбите са се нараснали с 11%, а продажбите в магазините - с 8,1%. Потребителите харчеха през целия сезон, споделя Стив Садоув, старши консултант на Mastercard и някогашен основен изпълнителен шеф на Saks Incorporated.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР